Kohsamui.nu – Din guide till ön Koh Samui

Koh Samui är paradisön vid Thailands östkust som blir allt mer populär hos svenska turister. På ön finns det förutom vita stränder och ett blått, klart, hav även ett livligt nattliv. På sidan finner du information om aktiviteter på ön, men även svar på vanliga frågor hos svenska turister.

Hoppa direkt till någon av våra guider

Dagsturer

Shopping

Stränder

Restauranger

Golf

Nattlivet

Om Koh Samui

Koh Samui är Thailands näst största ö. Trots sin storlek sett till yta har ön enbart kring 50 000 fast invånare. En bidragande orsak till detta är att ön i huvudsak besöks av turister, som också är öns största näring. Här finns förutom den imponerande naturen med vattenfall, laguner och kritvita stränder ett aktivt nattliv och en utbred turistnäring med allt vad det innebär.

Ta dig hit

Koh Samui är en relativt lättillgänglig ö. Båtförbindelserna till ön är goda från både fastlandet och närliggande öar. Det finns även en flygplats på ön där Thai Airways har regelbundna avgångar till flera platser i Thailand och världen.

På ön finns det flera olika transportsätt. Förutom att hyra bil eller moped finns det bussar och båtar som tar dig till de flesta sevärdheterna. Planerar du en längre utflykt för att exempelvis utforska regnskogen bör du se dig efter en guide som kan leda sällskapet till fots.

Koh Samui som semesterdestination

Koh Samui är en utmärkt destination för den som vill ha en semester med mycket sol och bad. De flesta hotellen på ön erbjuder rum som är i tät anslutning till vattnet. Med regnskogen i ryggen och havet framför dig är det svårt att klaga på vad Koh Samui har att erbjuda.

 

Mer än bad och sol

Koh Samui erbjuder mer än vad många vet. Exempelvis finns här möjligheten till lågpris-shopping. Även om varor som märkeskläder och dylikt är dyrare i jämförelse med övriga Thailand inrymmer ön mycket lokalt hantverk som både är billigt och unikt. Vidare har ön flera samordnade aktiviteter med utflykter till skogs och havs, fråga ditt hotell för att få mer information.