Här fanns tidigare Barns Rättsskydd. De finns nu på https://www.barnsrattsskydd.se/

 

Saker du ska bry dig om 2023

Året 2023 så har det hänt en del och kommer även hända. Här nedan kommer en del av dessa saker att nämnas, vad som kan vara bra att bry dig om detta år!

NATO

Sveriges väg till medlemskap i Nato är något som varit på tapeten ganska länge. Under 2022 när Ryssland invaderade Ukraina, så kom både Sverige och Finland att stärka sitt samarbete med Nato. Sveriges regering fattade även beslut i maj 2022 om att ansöka om medlemskap. Dock kom Turkiet att motsätta sig detta. Sedan dess har det varit många turer fram och tillbaka och senaste är att Turkiet har godkänt Finland, men fortsatt att motsätta sig mot att Sverige ska gå med. Även Ungern har börjat tveka. 

Hållpunkter och Sveriges fortsatta väg in i Nato är något du kan läsa mer om på regeringens hemsida. 

Elstöd

Något det talades om mycket under förra året var ökade priser på elen. Många svenskar blev drabbade genom skyhöga elräkningar. Därför bestämdes det att halva Sverige skulle få ett elstöd utbetalt baserat på  elförbrukningen under perioden 1 oktober 2021–30 september 2022. Därtill kom ett ytterligare beslut att hela Sverige ska få ett ytterligare elstöd för elförbrukningen i november och december 2022. I skrivande stund finns inget utbetalningsdatum för elstöd nummer 2. 

Elpriserna har nu gått ner något, men vill du ändå se till att sänka dina elkostnader så kan nya elinstallationer med hjälp av elektriker i Simrishamn vara värt att fundera på att skaffa. 

Din ekonomi

2022 var ett år som gick hårt åt mångas plånböcker. Rusande bränslepriser, elpriser som mångdubblats och matvaror som kostar allt mer skapar problem för alla så även nu under 2023. Även industrier och andra företag drabbades och har fortsatt drabbas. För att möta detta kan man sälja faktura, läs mer på säljafakturor.se, och få betalt inom 24 timmar. 

För privatpersoner finns det inga sådana möjligheter utan istället bör man se till att stänga av onödiga utgifter så som olika abonnemang, klubbar och prenumerationer. Det är också läge att se över om det blir billigare att ta buss eller tåg till jobbet. 

Läckta listor Masked Singer

Under våren 2023 så var det åter dags igen för Masked Singer att ha premiär, för tredje året i rad. Redan tidigare år så drabbades programmet av läckor, att man kunde se i förväg vilka som var under maskerna. Så även nu detta år och detta är något som många upprörs av om man läser på Facebook och andra sociala medier. 

TV4 spoilade farmen-vinnare

En stor snackis 2023 var att TV4 spoilade vem som vann Farmen, flera dagar före programmet hade sänts! På fredagen före den stora finalen söndag så hade de på Facebook lagt upp ett klipp med just detta. Dock så var Wincent, samt vinnaren snabba på att påtala detta för dem och klippet åkte ner igen. Men många hann dock se det!