Allt om Dopet

”Välkommen till världen!” Är det inte det vi vill säga när vi arrangerar ett dop? En ny liten människa ska välkomnas. Många har samlats för att säga: ”Nu är du en av oss – vi är så glada. Vi lovar att ta hand om dig, guida dig, stötta dig, vad du än företar dig i livet.  Välkommen!” 

Dopet kommer ofta i en tid som har börjat präglas av lite lugn och ordning efter det första kaoset då barnet kom, dagen då allt ändrades för alltid. Nattvaken, oron, den förlamande tröttheten… OCH de makalösa känslorna av lycka, ansvar och omsorg. Förhoppningsvis fungerar vardagen nu ganska bra. Ni vill skapa ett fint barndop – men ni har kanske inte oceaner av tid eller kraft?

Vi vill hjälpa dig att på ett smidigt sätt planera dopet. Här hittar du checklistor, kreativa idéer, handfasta råd, tips och fakta. 
Vi vill också hjälpa dig att inte glömma de stora frågorna bara för att du har fullt upp med att fundera över vilka kakor du vill bjuda på.
För visst är det allra viktigaste att dopet blir en högtid för dig och din familj då du INTE har tankarna bara på logistik och arrangemang, utan lyckas vara närvarande i ögonblicken och njuta av en dag då hela släkten samlas av glädje för att just ditt barn kommit till världen.

Inga solstrålar kan lysa klarare, Barndop.nu, dansande bebisar
inga under är märkvärdigare  – än ett barn.    

(Pam Brown)