SVINET.SE - Sveriges internetindex

På svinet.se indexeras webbsidor baserat på relevans och användbarhet för svenskar, med fokus på informationsinnehåll, fakta och nöje.

Framförallt inkluderas sidor där det merparten av materialet är gratis för användaren men om innehållet är tillräckligt bra kan en kostnad för delar av innehållet vara accepterat.

Merparten av sidorna är på svenska, men även sidor på engelska och norska finns med då majoriteten av svenskarna förstår dessa språk. Sidor som har oproportionerligt stor andel reklam i förhållande till användbart innehåll, rena företagspresentationer eller ebutiker listas inte heller på svinet.se.
Ebutiker kan du istället hitta på ebutiker.se

Urvalet på svinet.se är det samma som på infart.se, men på infart.se är länkarna i varje ämneskategori samlade på en sida, vilket ger en bättre överblick. Svinet.se har flera underkategorier på varje sida vilket däremot ger en enklare navigering.

Majoriteten av länkarna på svinet.se är utvalda av redaktionen, men du kan tipsa om länkar som du tycker passar.
Kontrollera först att länken inte redan finns med i indexet, och att den i övrigt uppfyller våra krav.

Fördelen med svinet jämfört med sökmotorer är att svinet endast listar relevanta länkar i varje kategori. Problemet med sökmotorerna är egentligen inte de sponsrade träffarna som förhoppningsvis (men inte alltid) är markerade, utan även bland de ordinarie resultaten listas oftast de komersiella sidorna först genom att dessa sidor betalar för att få sina sidor optimerade för att rankas högt av sökmotorernas algoritmer, vilket får till följd att sidor med gratis innehåll inte hittas lika lätt i sökmotorerna.

Fördelen med svinet jämfört med de flesta andra index är att de flesta andra index är uppbyggda av länkar som besökare på sidan tipsar om. Även detta får till följd att komersiella sidor dominerar på andra index, då dessa är mer angelägna om att sprida sina sidor för att tjäna pengar.
Till svinet.se väljs sidor däremot ut baserat på nytta och nöje för användaren.
Besökarna på svinet.se kan själva betygssätta sidor baserat på dessa kriterier.

Svinet tillahandahålls av Inetwork.
Vi innehar f-skattsedel.

SÖK:

Genom vårt stöd till ecpat med arbetet att förhindra barnpornografi på internet var svinet.se ett av sveriges 100 shysstaste företag under kampanjperioden 2005-2015. 100schysstaste

HEM | SÖK | NYA | POPULÄRA | TOPP | LÄGG TILL URL |